Logo website YV Dance
ZOveel meer dan en dansschool

yoga - cold water exposure

🧊 nieuw bij Yv-dance! 🧊

Yoga - Cold water exposure

Voor goede ideeën moet je toch echt bij onze eigen Yvonne zijn. In haar vrije tijd is zij al een tijd bezig met Cold Water Exposure. En ja dat is precies zoals het klinkt “Jezelf bloot stellen aan (ijs)koud water!”

Na een intensieve training bij – niemand minder – dan de dochter van “The Iceman” Wim Hof, mogen wij Yvonne onze eigen “Icewoman” noemen! 

 

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens de lessen, die buiten worden gegeven op het Lammetjeswiel, combineren we yoga met het blootstellen aan koud water. En geen zorgen, je hoeft echt niet meteen in badpak of zwembroek het koude water in 😀

Na een lekkere warming up en ademhalingsoefeningen gaan we ons bloot stellen aan het koude water. Dit bouwen we heel langzaam op! Dus eerst je handen in het water, dan je polsen en zo bouwen we dit helemaal op. 

Waarom?

We horen je denken “Waarom zou ik hier aan mee doen?” Een vraag die wij ook meteen stelde toen Yvonne met dit idee kwam… 

Jezelf bloot stellen aan koud water is goed voor meerdere dingen: Zo verbeterd het je bloedcirculatie, helpt het bij het verminderen van ontstekingen in spieren en het kan ook nog eens helpen bij het afvallen. Daarnaast boost je je immuunsysteem!

Opwarmen bij het vuur na het Cold Water dippen

Meedoen?

De lessen worden gegeven op vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur. 

Locatie: Lammetjeswiel, Alblasserdam

Meedoen is mogelijk vanaf 14 jaar!

Scroll naar top