Wie is Yvonne?

Danseres • Dansdocent • Choreograaf

Hoe het begon

Al sinds ik kon lopen, dans ik. En toen ik de leeftijd kreeg om er serieus over na te denken wat ik later wilde worden, was er maar één optie: Dansdocent worden! Maar dat ging helaas niet zonder slag of stoot.

Al als klein meisje was ik erg bewegelijk en moest gewoon bewegen als er muziek aan ging. Iets dat vooral mijn vader en broer al snel door hadden en niet altijd even leuk vonden 😉 Mijn moeder en tante bedachten vervolgens dat ik Jazz Ballet wel erg leuk zou vinden en daar is de passie begonnen. 

Op mijn vijfde zette ik mijn eerste (Jazz) ballet passen bij Studio 83 in Alblasserdam en wist dat ik mijn roeping had gevonden! Mijn hele jeugd bleef ik dansen en danslessen volgen en toen het voor mij steeds duidelijker werd dat ik dansdocent wilde worden, kreeg ik het advies om een kijkje te gaan nemen op de dansacademie. 

Bezoek Dansacademie

Ondanks dat ik al jaren fanatiek danste en lessen volgde, bleek op de Open Dag van de Dansacademie dat mijn techniek nog ver onder het niveau van de andere leerlingen lag. Aangezien het mijn droom was om naar de Dansacademie te gaan twijfelde ik geen moment en ben direct lessen klassiek ballet gaan volgen; de basis van vrijwel iedere dans.

Na mijn eerste lessen klassiek ballet kwam ik er al snel achter dat dit keihard werken was. Maar naarmate ik de technieken steeds beter ging beheersen, beter mee kon komen in de les en het niveauverschil tussen mij en andere toekomstige dansacademie-studenten kleiner begon te worden, wist ik dat ik de juiste weg had ingeslagen!

 

 

Yvonne (links 😉) met hond Guus, die ook vaak in de dansstudio te vinden is

Hoe het begon

Al sinds ik kon lopen, dans ik. En toen ik de leeftijd kreeg om er serieus over na te denken wat ik later wilde worden, was er maar één optie: Dansdocent worden! Maar dat ging helaas niet zonder slag of stoot.

Al als klein meisje was ik erg bewegelijk en moest gewoon bewegen als er muziek aan ging. Iets dat vooral mijn vader en broer al snel door hadden en niet altijd even leuk vonden 😉 Mijn moeder en tante bedachten vervolgens dat ik Jazz Ballet wel erg leuk zou vinden en daar is de passie begonnen. 

Op mijn vijfde zette ik mijn eerste (Jazz) ballet passen bij Studio 83 in Alblasserdam en wist dat ik mijn roeping had gevonden! Mijn hele jeugd bleef ik dansen en danslessen volgen en toen het voor mij steeds duidelijker werd dat ik dansdocent wilde worden, kreeg ik het advies om een kijkje te gaan nemen op de dansacademie.

Yvonne (links 😉) met hond Guus, die ook vaak in de dansstudio te vinden is

Hoe het begon

Al sinds ik kon lopen, dans ik. En toen ik de leeftijd kreeg om er serieus over na te denken wat ik later wilde worden, was er maar één optie: Dansdocent worden! Maar dat ging helaas niet zonder slag of stoot.

Al als klein meisje was ik erg bewegelijk en moest gewoon bewegen als er muziek aan ging. Iets dat vooral mijn vader en broer al snel door hadden en niet altijd even leuk vonden 😉 Mijn moeder en tante bedachten vervolgens dat ik Jazz Ballet wel erg leuk zou vinden en daar is de passie begonnen. 

Op mijn vijfde zette ik mijn eerste (Jazz) ballet passen bij Studio 83 in Alblasserdam en wist dat ik mijn roeping had gevonden! Mijn hele jeugd bleef ik dansen en danslessen volgen en toen het voor mij steeds duidelijker werd dat ik dansdocent wilde worden, kreeg ik het advies om een kijkje te gaan nemen op de dansacademie.

Yvonne (links 😉) met hond Guus, die ook vaak in de dansstudio te vinden is

Bezoek Dansacademie

Ondanks dat ik al jaren fanatiek danste en lessen volgde, bleek op de Open Dag van de Dansacademie dat mijn techniek nog ver onder het niveau van de andere leerlingen lag. Aangezien het mijn droom was om naar de Dansacademie te gaan twijfelde ik geen moment en ben direct lessen klassiek ballet gaan volgen; de basis van vrijwel iedere dans.

Na mijn eerste lessen klassiek ballet kwam ik er al snel achter dat dit keihard werken was. Maar naarmate ik de technieken steeds beter ging beheersen, beter mee kon komen in de les en het niveauverschil tussen mij en andere toekomstige dansacademie-studenten kleiner begon te worden, wist ik dat ik de juiste weg had ingeslagen!

Blessure, doorzetten & dromen

Mijn jongere jaren bestonden uit oefenen, trainen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik moest en zou aangenomen worden op de Dansacademie, een andere optie was er niet.

Na al dat oefenen brak de grote dag aan. Ik mocht auditie doen op de Dansacademie in Tilburg en ik werd aangenomen! Al die jaren trainen waren niet voor niets geweest, mijn grote droom kwam uit!

Helaas kwam er na 2,5 jaar een einde aan een heerlijke en ontzettend leerzame tijd toen ik te maken kreeg met rugproblemen. Door deze blessure kwam ik niet door de medische keuring van de Dansacademie en kwam zonder (dans)diploma thuis te zitten.

mijn nieuwe droom

Gelukkig kon ik terug vallen op mijn MEAO diploma en besloot een baan te zoeken. Ik ging aan de slag voor een grote verzekeringsmaatschappij en gaf in mijn vrije tijd nog steeds dansles.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ik had dan geen diploma van de dansacademie en kon geen professioneel danseres worden, maar ik kon andere (kinderen) toch wel op weg helpen om hun droom te verwezenlijken?!

Een nieuwe droom ontstond. De droom om mijn eigen dansschool te beginnen.

Mijn Jazz Ballet klas en ik tijdens een uitvoering

Altijd en overal oefenen

Mijn klasgenoten en ik (rechts) tijdens een les klassiek ballet

Hier ben ik (rechts) aerobicsles aan het geven tijdens de sportdag van Lage Waard

YV-DANCE!

knopen doorhakken

Het plan begon in mijn hoofd steeds meer vorm te krijgen en in gedachten zag ik de kinderen al door de dansstudio springen. Er was alleen nog één maar. Ik moest wel mijn vaste baan opzeggen.

Na een paar rusteloze nachten besloot: “IK GA HET DOEN!” en ben er voor gegaan. Als eerste heb ik mijn diploma om les te kunnen en mogen geven in dans gehaald en ben dus toch nog officieel dansdocent geworden!

De volgende stap was naar de Kamer van Koophandel om mijn dansschool in te schrijven. Over de naam heb ik trouwens niet lang na hoeven denken. YV zijn mijn initialen en Dance, tja dat is mijn tweede naam!

yv-dance vandaag

Inmiddels zijn we diverse jaren verder en ik kan nog steeds met volle overtuiging zeggen dat ik de mooiste baan in de wereld heb!

Samen met onze dansers en danseressen heeft YV-Dance inmiddels vele optredens en demonstraties mogen geven – zowel in als rond Alblasserdam – en menig jaarmarkt aan het swingen gekregen!

De jaarlijkse uitvoering voor familie, vrienden en andere genodigden is één van de hoogtepunten en de kinderen weten iedereen ieder jaar opnieuw te verbazen met hun indrukwekkende dansmoves!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een proefles meedoen!

knopen doorhakken

Het plan begon in mijn hoofd steeds meer vorm te krijgen en in gedachten zag ik de kinderen al door de dansstudio springen. Er was alleen nog één maar. Ik moest wel mijn vaste baan opzeggen.

Na een paar rusteloze nachten besloot: “IK GA HET DOEN!” en ben er voor gegaan. Als eerste heb ik mijn diploma om les te kunnen en mogen geven in dans gehaald en ben dus toch nog officieel dansdocent geworden!

De volgende stap was naar de Kamer van Koophandel om mijn dansschool in te schrijven. Over de naam heb ik trouwens niet lang na hoeven denken. YV zijn mijn initialen en Dance, tja dat is mijn tweede naam!

yv-dance vandaag

Inmiddels zijn we diverse jaren verder en ik kan nog steeds met volle overtuiging zeggen dat ik de mooiste baan in de wereld heb!

Samen met onze dansers en danseressen heeft YV-Dance inmiddels vele optredens en demonstraties mogen geven – zowel in als rond Alblasserdam – en menig jaarmarkt aan het swingen gekregen!

De jaarlijkse uitvoering voor familie, vrienden en andere genodigden is één van de hoogtepunten en de kinderen weten iedereen ieder jaar opnieuw te verbazen met hun indrukwekkende dansmoves!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust eens een les meedoen!

 

Dansen is gezond

Dans eens wat vaker in het rond!