Streetdance

Streetdance is voor alle leeftijden!

Wat is Streetdance?

Streetdance is een verzamelnaam voor vele verschillende dansvormen die niet zijn ontwikkeld in een dansschool, maar op straat, in clubs en op verschillende middelbare scholen in de jaren ’70 en ’80.

Vandaag de dag kunnen we deze dansstijl het beste indelen bij de Hip Hop en Funkdancestijlen. Maar het mooie aan Streetdance is dat het wordt beïnvloed door heel veel andere dansstijlen zoals urban en hip hop. En er worden zelfs passen gebruikt die afkomstig zijn uit de Jazz Ballet!

Door de uitdagende combinatie van techniek, danspassen en ritmegevoel mag je streetdance met recht een sport noemen!

 

Dans zonder regels!

When the music is good. You dance!

Door de vele verschillende dansstijlen die voorbij komen tijdens een Streetdanceles, is ook de muziek heel gevarieerd!

Zo dansen we de ene keer op Popmuziek, de volgende les gaan we los op R&B en Hip Hop, maar ook een uitstapje naar wat zonnige Reggaeton is heel normaal!

Bekende namen die mee doen tijdens onze les zijn o.a. Lady Gaga, The Pussy Cat Dolls, Rihanna, Timbaland, Wu Tang Clan, Cypress Hill en Dady Yankee.

Streetdance voor kinderen

Bij de lessen voor de kinderen en de allerkleinste dansers en danseressen passen we de muziek uiteraard aan!

Zij dansen gezellig mee op  muziek van o.a. Mega Mindy, K3, Venga Boys, Kinderen voor Kinderen, Telekids en het Junior Songfestival. (Uit de mat) klappen en (vals) meezingen tijdens deze lessen is absoluut toegestaan! 😉

Interesse? Vraag een gratis proefles aan!

Nieuwsgierig geworden?

Lesrooster YV-Dance
Tarieven YV-Dance
Fotogalerij YV-Dance
Chat openen